Oбемни букви

Обемните букви са най-атрактивната външна реклама. Могат да бъдат светещи или несветещи. Монтират се както вътре, така и на фасади или на открити пространства. Притежават приятна визия, издържливост на вятър, дъжд, сняг, студ или жега и дълъг живот.
Обемните надписи придават стил и са предпочитани от фирми желаещи по-авторитетно представяне. Подходящи са за реклами на фасади на банкови и застрахователни институции, търговски центрове и обществени сгради, както и за заведения, ресторанти, магазини и представителни офиси. Обемните букви са добре забележими както през деня така и през нощта.

Светещи ОТВОРЕНИ - засветени с неон. Могат да бъдат изработени от алуминий, прахово боядисани по RAL или от PVC.

Светещи ЗАТВОРЕНИ - засветени с неон или диоди. Могат да бъдат изработени от алуминий или PVC с лице от плексиглас или изцяло от плексиглас със съответен цвят. 

Светещи КОНТРЖУРНО - могат да бъдат засветени както с неон, така и с диоди /LED/. Могат да бъдат изработени от различни материали - PVC, плексиглас, ефектни метали и материали.

Обемни букви от плексиглас

Предпочитат се от клиентите, заради добрия им външен вид. Препоръчително е да са с размери по-малки от 60 см. Изработваме обемни букви с лице и страници от плексиглас. Върху лицето или страниците, в зависимост от това какъв ефект трябва да се постигне, се апликира транслуцентно ПВЦ фолио. Използваме светодиодни модули за тяхното осветяване. Възможно е използването на RGB модули за да се променя цвета на светене на буквите чрез управление от контролер. За целта е необходимо буквите да са изработени от бял плексиглас (ОПАЛ).

Обемни букви от алуминий

Изработват се от алуминий за гръб и страници и боядисани прахово в цвят по RAL.Лицето на буквите се изработва от плексиглас с определен цвят или се апликира с ПВЦ фолио. Засветяването може да бъде с неон или светодиодни модули. Препоръчителни размери на буквите от 40 см до 2 м. Друга разновидност са букви изработени от ПВЦ за гръб на буквата. За страница се използва специално разработен алуминиев профил „3D system”, а за лице на буквата се използва плексиглас.

Обемни букви със задно осветяване (контражурно)

Тези букви са много добър вариант за имиджова реклама. Могат да се използват като външна реклама или интериорна реклама за хотели, магазини, банки, клиники, заведения, офиси и други. Обемни букви със задно осветяване обикновено се изработват от инокс (неръждавейка), плексиглас ПВЦ или комбинация от тях. Този тип обемни букви светят много ефектно. Монтират се посредством дистанционери към стени. Светлината пада назад и се получава ореолен ефект на светене. Около и зад буквите се вижда сияние в определен цвят (според цвета на използваните диоди).

Вградени обемни букви

Използват се когато буквите са с малки размери и трябва да светят. Изработва се еталбондова кутия (табела), в която се монтира осветлението. Там, където ще са буквите, еталбондът е изрязан в съответната форма и е поставен прозрачен плексиглас. Върху него се залепват релефни букви (тип „сандвич”) в съответния цвят.

Несветещи обемни букви - изработени от ПВЦ и оцветени с ПВЦ фолио или боя по RAL, изработени от МДФ и други материали.

Релефни обемни букви
Несветещите релефни обемни букви тип „сандвич“ се изработват от поне два материала – ПВЦ, плексиглас, неръждавейка, фолио. Те са отличен избор за имиджова реклама. Могат да се монтират върху гишета, във фоайета както и навън. Могат да бъдат и част от визуалната комуникация.

 


 Галерия обемни букви

Log in or create an account